Derfor ble det Mustang på meg !

Linker i bunnen av dokumentet

 

24 juni 2012

Det er en bil som har "vært med meg" lenge og det er Ford Mustang.Den har lenge vært en favoritt men aldri blitt noe mer,men .............
Årsaken til dette skyldes vel en aften i høyre stol i en Mach 1 71 eller 72 modell og det var imponerende når man stort sett satt i med en Cortina,Ascona eller Amason B18.
Glemmer ikke den kvelden ....... joda Mustangen er en gammal venn. Jeg har aldri lagt denne død,den har vært med hele tiden og nå har jeg startet opp et prosjekt med formål
å kjøpe meg en. Det var meningen å skaffe meg en av de tidlige utgavene, `65 - `67 mod. HT med 289 cid motor og automat var pri 1, men dette er et avsluttet kapittel.

Jakten starter

Brukte nettet for å finne adressen til den nærmeste amcarklubben og det ble Brumunddal,mange der som har Mustang i blodet ! Sendte et par mail og avtalte et møte i Brumunddal
for å lodde stemning og prate litt Mustang,etter hvert ble det klart at HT ble det ikke. Det går mange av dem i Norge,ganske så vanlige så et eventuelt salg ville vel bli litt tungt.
Etter hvert skiftet jeg mening og ble litt mer usikker, her snakket han om import av bil,hmm farlig det.Jeg hadde ikke tenkt på egenimport, vanskelig og veldig ukjent terreng for meg.

Informasjonen fra Brumunddal ble tatt med hjem og over et kaffekrus satt man der da med mange spørsmål og ingen svar.
Jeg satte meg stille og rolig nede i kjeller`n og tenkte at nå må jeg da snart få gjort noe med denne Mustangsaken min,har hatt dette i hode i mange år men nå ..... !
Startet opp Google og søk på 1968 mustang,fant en god del bilder og kikket på dem .... Hva faen skal jeg gå for ? ? 1968 eller 1969 - 1970 ?
Det ble etter hvert klart at bilen jeg jakter på er en 1969 eller 1970 mod Fastback/Mach 1 ,der står saken nå.

Bildene som er lagt inn her er av 1969 og 1970 modellen og har ingenting med prosjektet å gjøre,kun illustrasjon !
Det blir en slik jeg kan importere,utfordringen blir å finne riktig bil,dvs en uten rust ! Bilen kan godt være litt sliten i lakk og trekk, det er det forholdsvis enkelt
å gjøre noe med i forhold til rust. Prisnivå som jeg leter i er 18000 - 25000 dollar og der er det mye bil og øker man til 30k eller mer så blir det litt bedre biler å velge i.

 


1969 Mustang Mach 1,dette var det første bildet jeg la inn og resultatet ble .......


1969 Mustang Fastback (Boss 302 ?)


1969 Mach 1,351 Windsor engine


Dette er en 1970 modell Mach 1

 

August 2012
Finne en bil er en ting,dette skal også betales så nå panter jeg flasker ....
Bilen skal undersøkes i USA av en eller annen fyr med peiling og etter hvert transport til havn for videre transport til Europa og Norge.Han som skal gjøre den jobben for
meg bruker et firma som losser i Drammen,så dit kommer min bil en gang i 2013,dvs i ukene etter påske.
Jeg vil ikke dra dette i gang nå da det er for sent på året,frakttid er sånn ca 6-8 uker og da er det snart slutt på amcar-sessongen.
Nei,da er det bedre å bruke litt tid på leting,handle sent på året og shipping to Norway i Februar/Mars ?

Mål og vekt på bilen :

Wheelbase                    108 inches     (2700 mm)
Length                          187,5 inches  (4760 mm)
Width                           71,7 inches    (1820 mm)
Hight                            50,5 inches    (1280 mm)
Curb weight                 3122 pounds     (1416 kg)

Bilen skal ha V8,automat,servo og om mulig ac og helt uten rust.Utover disse kravene er spec`en uviss,får se hva som dukker opp i USA.Det blir spennende dette her.
Når jeg bestemmer meg ? ikke helt klart men ønske om bil fra uke 15 > i 2013 står.Kjøpet blir vel klart rundt årsskiftet,desember - januar.Noen av kravene mine er justert,nedjustert ??

15 Juli 2012
Det skjer lite med mitt prosjekt nå,ser på en del bil i USA og Norge men fremdeles god tid for å holde tidsskjema.Jeg har funnet et par biler men lar dem gå videre,
kommer nok fler som kanskje er bedre .......

01 August 2012
Fra denne dato ble det litt lettere for importører av bil.Nå kan man kjøre intill 30 dager på orginalskiltene før norsk registrering gjøres,en betydelig lettelse.
Denne loven ble til takket være mye arbeid fra AMCAR

04 August 2012
Det er fest i Engerdal,Engerdalsdagene er i full gang og det er veteranbilutstilling i dag.Bilene samles på Drevsjø for å kjøre i kortesje ned til Engerdal.Biler fra Norge og Sverige er med og det spenner fra liten Kadett til denne Mustangen og en del andre fine biler.


1970 mod fotografert på Drevsjø utenfor Gløtvold Handel,bilen "min" i bakgrunnen

31-01-2012

Det har vært totalstopp i prosjektet,hvorfor det ?! ...... fra august og til januar blir ingenting gjort,det er for dårlig !
Jeg er nok prototypen på en treg hedmarking men får da håpe på en noe kjappere bilkjøper i 2013.Tidsrammen gikk åt skogen pga dette men det går an å leve med det ... tror jeg

11 januar 2013

Den tidsrammen jeg satte for dette prosjektet er sprukket,jeg var nok altfor treg i starten og slikt straffer seg.Men,nu ser alt meget bedre ut og bil blir det !!
Jeg er klar for å gå videre med dette prosjektet,nå skal jeg ha litt assistanse i dette mustang-prosjektet.

26 januar 2013

Biler er sett på og forkastet og jakten fortsetter,det er mange biler i statene men enten er de for dyre for meg eller de oppfyller ikke mine krav.
Spesifikasjoner er justert og blir det i framtid også,men helt sikkert blir det en `69 eller `70 modell.

31 januar 2013

Det drar seg til,hjelp er anskaffet og satt i arbeid men jeg blir ikke arbeidsløs jeg heller.Biljakten blir vel stort sett min del og så sender jeg linker over til konsulenten.
Befraktning over havet er klar,bare å skaffe bil først så ... Drammen neste. Mach 1,automat eller manuell,styreservo ?, motor og farge er så langt ikke tenkt noe særlig på.
Teknisk god stand og uten rust er og blir det viktigste. Alt av utstyr på bilen skal virke eller kunne settes i stand uten store kostnader.
Det er ikke så lett med en 44 år gammal bil men umulig ?,nei det tror jeg ikke.

17 februar 2013

Ingen avklaring og det var heller ikke ventet men jeg har da fått sett på en del biler via mail og web-sider,morro det å ! Jeg har i dag fått en konkret bil via mail,
må sjekkes ut i USA og prisen er ca kr 165 000 + frakt og moms

28 februar 2013

Mor fyller 81 år og vi har et lite lag for henne.Fikk en del bilder i dag via mail av en 1969 mod Mach 1,ser bra ut men .....

Jaktresultatet

5 mars 2013

Alle bilder er fra og med nå av min bil

Litt info fra landet http://mustangattitude.com/
The Mustang Mach 1 was introduced in 1969 by Ford as a sports package added to the fastback or sportsbody. Six Mustang sports packages were available in 1969 for the Mustang: GT, Mach 1, Boss 302, Boss 429, Shelby GT350 and Shelby GT500. Mach 1 sports upgrades included larger engines, better handling, sport stripes and graphics, sport wheels and tires, and sport interior options. The Mustang Mach 1 was offered from 1969 to 1978 and then again in 2003 and 2004.

The 1969 Mustang Mach 1 (starting at $733 over the base V8 fastback or "SportsRoof" body) came standard with a matte black hood, hood scoop (only functional with the SCJ Ram Air Drag Pack engine), exposed NASCAR-style hood lock pins (could be deleted), a spoiler (at extra cost), reflective side and rear stripes, color-keyed sport mirrors, special handling suspension, and chrome exhaust tips. In the interior the Mach 1 came standard with high-back seats, black carpets, a Rim-Blow steering wheel, center console, clock, sound-deadening insulation, and teakwood grained trim on the doors/dash/console.

Da har det skjedd en del ting,en "ny" Mustang kom fram i lyset og etter litt mailing og et par telefoner har jeg antagelig funnet bilen.
Det er snakk om en 1969 mod Mach 1 som skal få en liten "make over" før transporten starter.
Jeg har ikke så mange opplysninger pr dd men stoler fullt på kontakten,klart det er en sjanse å ta men .... den sjansen er jeg villig til å ta.
Den store skrekken er rustskader i gulv og torpedovegg !? men den skal visst være fri for dette .... men jeg tviler.


Kunne jo ha fyllt på luft før fotografering ! Hva skjuler den blanke lakken ....


Slik ser den ut på bildet,hvordan ser den ut i virkeligheten ??

6 mars 2013


Midlertidig bileier Christiaan gjør klar for frakt til garasjen sin

Som man kan se er jo dette langt ute på den amerikanske landsbygda så da passer det jo bra å få den hit !
Jeg både gleder og gruer meg for dette her, blir spennende å få denne bilen undersøkt av folk med peiling på us-bil,Skaugs Servicesenter AS
Den midlertidige eier skal skifte ut deler av interiør da det var en "rift" i framstol og skifter man bare foran så blir forskjellen ganske synlig så derfor skiftes alt.
Det blir også byttet dashpad da denne er sprukket,en ganske vanlig skade.

21032013

Bilen får nå en liten overhaling før transport til Norge starter, det er noe interiør som må byttes da det er slitt-/ødelagt. Når bilen kommer til landet ?? ,
tror ikke jeg har bilen før vi skriver juni og det er kun min feil. Jeg har det uansett ikke så veldig travelt,har god tid jeg og er i hvertfall startklar til neste sessong.


Fronten på bilen,batteri lades !


Det mangler noe ved gasser`n !


Venstre side-/bak,her ser man også det sjalusiet som ble stjålet.Det var jo bra at det ikke var den andre typen som var montert !

Tre av ca 70 bilder er lagt ut her,ikke alle er av like god kvalitet som disse.


Høyre bakhjul og litt aksel


Det er en rift i førerstol sa de på første mail ang bilen,rift ??


Baksete ser ikke så altfor pent ut det heller og byttes ut med nytt

Litt mer bilder skader vel ikke,bedre å se på bilder enn å lese.Det er jo ingen tvil om at dette er en bruktbil ! Håper at det ikke er så mye mer galt med vogna.


Innerskjerm venstre side,bagasjerom


Ny bensintank ? og hvorfor den Wunder-Baum i bagasjerommet ?? Dårlig luft eller     ?


Innerskjerm høyre side,bagasjerom

Bildene røper ikke så altfor mye,sikkert noe å finne selv om det ser bra ut.Jeg er skeptisk og blir det til bilen er sjekket ut her hjemme !
Jeg vil ikke slappe av før denne bilen er sjekket ut skikkelig,er nok litt bekymret ang dette med rust men .....


En sprekk og det skal det jo ikke være der !


Sprukket ved siden av høytaler,hele padden byttes ut


Denne har sett sine beste år,må nok byttes ut


Dette ser jo strøkent ut da,skal bli fint å få sjå og høre dette "live" !

Litt flere bilder av bilen,interiørdetaljene som er fotografert her skal byttes ut med friske deler,da blir det pent.Motorrommet ser bra ut så det blir nok urørt i første omgang.
Det er mitt lille spøkelse,rust som opptar meg mest.Det som måtte finnes skal bort,ASAP ! så da må andre ting vike for den jobben,kjøre litt i sommer og så fixe den.
Jeg er nok litt vel pessimist men ....... skader ikke det synes jeg.Det er altfor mange som har fått overraskelser etter kjøp av gamle biler !

01042013
Mor forlot oss i dag,81 år gammel.Mandag morgen stoppet hjertet og vi ble "alene" her i verden. Jeg ville jo å la mor bli med en tur eller tre i bilen men
det gikk ikke slik ! Hvil i fred kjære mor .....
Hun ble tatt fra oss etter en intens sykehusperiode på ca 2 mnd.Det var kreft med spredning som satte en stopper for et liv,uansett årsak,vi savner deg mor !

10042013

Jeg fikk i dag noen nye bilder fra Pennsylvania,det jobbes med bilen men ting tar tid.Han må jo jobbe litt også,ikke bare skru bil på hobbybasis !


Dashpad er byttet ut med ny


Høyre dørside er blitt renovert !


Et nytt bilde av motoren,fin forgasser !

Dette blir nok ikke gratis men det er kanskje en del billigere enn å få det gjort her hjemme,og at det var nødvendig var det ingen tvil om.
Det som mangler nå er setetrekk så er mannen ferdig med sin del av jobben.Da er det opp til transportselskapet å fikse resten,pluss litt moms da !
Motor og motorrom har fått en oppshining av C og hele bilen er rengjort.Han har lagt ned litt arbeid i denne bilen.

 

14042013

Jeg fikk i dag melding om at bilen er ferdig "reparert" i verkstedet til C.Da er det bare å betale litt dollars til han så vil bilen bli hentet av et transportselskap for frakt til Florida,
deretter over på et Ro-Ro skip ? Regninga for denne jobben som C utførte ble overlevert via mail og det ser brukbart ut ..... hadde nok kostet mye mer å få dette gjort her i landet.
Ankomst Norge og Drammen havn ? tja si det.Jeg tror det blir i månedskifte mai/juni,mulig noe før men jeg tviler på akkurat det.Her var det nok litt feil info ute og gikk,
bilen vil bli hentet av en lastebil og kjørt ned til Baltimore,Maryland og så Ro-Ro vessel Endurance til Tyskland og Bremerhaven.

 

25042013

Fikk oversendt noen bilder av bilen og det ser jo bra ut da men ....


Høyresiden på min bil og en av hans andre Mustanger i bakgrunnen og en HD


Hekken og som man ser mangler det noe her .... hmm


Rent og pent i stallen men ... hva er gjort der nede ??


Ny dashpad er montert .......


Det "nye" baksetet,ser litt bedre ut dette ja !

Bilen har en 351W-motor på 5.8 l (351 cid) med en firetrinns manuell gearkasse og en 9" bakaksel med 3:50 utveksling og sperre,skal visstnok være en bra kombinasjon men .......
Det er nå bare å vente på pick up og transport til Norge,ja vi må jo ikke glemme momsen da.Uten moms hadde dette vært brukbart .... nåja ikke så værst allikevel.
Er denne klar til årets utgave av Speedweek oppe i Elverum da ? !  Det er i hvertfall målet nå og transport hjem til Norge besørges av Ship-A-Long AS
Det skal bli veldig godt å bli ferdig med dette og få bilen parkert i garasjen med norske skilter !

10052013

Mail fra USA :
I was contacted today to schedule a pick up guys !! , Soon my friends

Dette var en hyggelig mail å få,første skritt på arbeidet med å få bilen hjem til meg er tatt.

11052013

Natt til i dag "ramlet" det inn to mail fra kontakten i Brumunddal og de inneholdt informasjon om shipping.Reisen har startet og dato for avgang USA er booket.
Bilen forlater antagelig USA og Baltimore Dundulk Terminal 25052013 ombord på vehicles carrier "Endurance
"

 


25052013 ligger skipet på denne plassen og laster,det er IKKE "min" båt som er avbildet her


Fra en kaiplass til en annen,ferja flytter seg hit til Dundalk på andre siden av bukta for videre opplasting.

Live Ships Map - AIS, kjekk å bruke når man er litt nysgjerrig,sånn som jeg ! Navnet på skipet er i dokument jeg har fått tilsendt så da fant jeg "ferja"


Jeg måtte jo bare prøve og jeg fant en film av båten på Youtube, her er båten : Endurance
Her er skipet fotografert i Bremerhaven,ser ikke så stor ut men :Vehicles carrier L x B : 264m X 32m.


Havneområdet avsatt for Ro-Ro og diverse utenlandstrafikk markert med X i rødt

Planlagt ankomst til Tyskland og Bremerhaven er satt til 06062013 og det klarer de. Dersom alt går som planlagt vil min bil være i Drammen ca 1 uke senere  .....
Endurance ankom Bremerhaven 07062013 ! et helt døgn etter planlagt ankomst.

 

Back           Pick up           Eier           Garasje          Kjøring