Bileier

14062013

Da har man fått seg en hobby som kan gi litt men som helt sikkert vil kreve mye,både av tid og penger.Min aller første "amerikaner" er på plass i garasjen og der står den og venter på SVV og deres kontrollhall på Gjøvik.Jeg skal inn i hallen den 16-07-2013 og håper på godkjent bil da.Noen sier at dette er nesten å regne som plankekjøring men ......


Bilen får sin første vask på norsk jord,det blir nok flere !

Bilen må også klargjøres på noen punkter og litt av det skal jeg gjøre selv,hmmm hvordan skal nå det ende ? Skifte pærer foran,parklys-/blinklys og fjerne de farlige sidemarkeringslysene bak (røde) samt sørge for at alt av papirer er på plass. Det ser ut til å ha godt bra,lys fungerer og fikk pinadø liv i varmeapparatet også.


Vasking av bilen,måtte bare stoppe og ta et par bilder.

02072013
Bilen er mer eller mindre klar for SVV,jeg må bare få på plass forsikring og få byttet hjul så skal dette være klart.Det blir spennede å få bilen taksert og få forsikringsdealen på plass,hvilken "karakter" får bilen ? Ringer mannen i morgen så får jeg svar på når han kan ta bilen.

06072013
Bilen ble sjekket opp og det var ikke noe dårlig eksemplar jeg har fått "kloa" i,det er en god bruksbil og det ble ikke funnet noe rust.Det som var gjort av arbeid på bilen virket å være bra gjort,ingen store overraskelser der.Det er selvfølgelig en del arbeid med gamle biler og noe blir det på min også. Litt skuffende å få resultatet fra bremsesjekk men det er ikke noe å deppe for.Jeg utsetter reg-dato og tar bremsejobben først. Bilen hadde dårlig parkbrems og ingen bremsevirkning på et bakhjul, dvs selvpålagt kjøreforbud, og da gjør jeg noe med det.
Årsak til elendigheta var oljelekkasje. Vurderer faktisk å bytte alt på bakakselen,fra lager og helt ut .. ! Det er vel faktisk det eneste vettuge å gjøre,når det uansett er åpent der.
Det blir jo selvfølgelig litt mer penger jeg må ut med nå men slipper antagelig å gjøre noe der bak på en god stund.

13072013
Jaja,da starter jobben med å gjøre bilen klar for biltilsynet.Jeg har bestemt at bremsene bak skal skiftes ut med nytt,da er jeg sikker på at det er i orden på bakakselen.
Skiftes alt ut så er man vel rimelig sikker på at det holder et par år eller mer ..... Jeg og min nevø JH skal demontere bakbremser slik at jeg får bestilt rikige deler til monteringen,det er litt forskjell på bremsene så da tar man ut delene og legger disse på disken i butikken og bestiller ! Da må det vel bli riktig .....Det var jo ikke slik jeg skulle ha Mustang Speedweek,skulle vært i Elverum jeg og vist fram bilen men men
Jeg har et par andre jobber på gang men først og fremst skal bilen få skilter,kjøre litt i høst og så jobbe litt i vinter med det andre.Bilen skal være klar når snøen forsvinner og da skal jeg bruke Mustangen,om ikke hver dag så skal den ut på tur mange ganger.
Demontering og vurdering av skade er gjort,gikk egentlig ganske greit,flink du JH ! Jeg var bare tilstede og så på at jobben ble gjort.

Rent,tørt og fint nå

Forholdsvis ny denne stikkakselen ? nei, kun nye bolter viser det seg.Her er alle delene samlet sammen og det blir nye bremser.Nye pakninger-/simring skal inn igjen og så skal dette settes sammen til en fungerende brems ... ...
JH fikser dette.

15072013
Starte på en slik jobb i ferietida ?? ,var nok litt overmodig da.Lokale butikker har ikke eller er stengt så da må jeg bare ta en tur til Pony Parts på Ski,syd for Oslo.
Det kunne ha vært verre,de kunne også ha stengt men det har de ikke .. enda ,ferie fra 2207 !! Torsdag reiser jeg inn for å kjøpe deler,så får jeg se hva annet spennende de har i butikken.

18072013
Da har man besøkt PonyParts for første gang og det blir nok ikke siste. De hadde en del i utstillingslokalet,bl.a et par motorer ....
Jeg fikk mine deler utlevert og betalte glatt det beløpet de forlangte for nye tromler,bremsebånd,bremseveske og noen pakninger-/simringer.Kjøpte meg også et sett fastnøkler i tommer,kjekt å ha.

24072013
Delene er nå montert,det ser ut til at dette virker men jeg må nok få en bremsejustering utført på et verksted.Jeg tror ikke dette er godkjente bremser,så en skikkelig justering er nok godt å få gjort.
Det nærmer seg en dato som er litt viktig,reg-dato ! Bilen er kjørt litt for testing med de nye bremsedelene på plass,det funker men ikke mer heller.Jeg skal inn på verksted for å få bremsene så gode som mulig
slik at det i hvertfall ikke er dette som stopper en registrering.


Bilen etter sin første tur på brygga,på røde skilt !

04082013
Da er det snart klart for den store "styrkeprøven",bilen skal inn til Statens Vegvesen for om mulig å bli godkjent.Jeg velger å reise over til Gjøvik med bilen i dagens tilstand
Håper selvfølgelig på en positiv dag i kontrollhallen men tar et negativt resultat med stor ro.
Ingen godkjenning betyr bare litt mer arbeid før jeg kan sette på skilt,litt surt selvfølgelig men det er bare slik det er.Den store utfordringen er hjulene,men flere har sagt at dette går bra så da prøver jeg.Dersom dette ikke fungerer så har jeg hjul som kan lånes inn for en tur til. Av en eller annen grunn tror jeg at dette ikke går bra .............

07082013
Da har jeg vært inne i hallen til Statens Vegvesen på Gjøvik,ok det men ..... jeg fikk ikke godkjent bilen pga ulik hjuldimensjon og den er ganske markant på denne bilen.
Det var egentlig fint at det ikke var noe annet de underkjente for det kunne jo fort ha blitt noe verre å fikse.Nå tror jeg dette løser seg og jeg har fått tak i "nye" hjul. Ny time er bestilt så kanskje skiltene kan settes på ganske så snart,bilen og jeg er klar for litt kjøring nå !


Foran hovedinngangen til kontrollørene og jobben er gjort,jeg bare venter på papirene.Denne gangen ble det negativt !

Tror faktisk jeg kommer til å bytte ut disse hjulene med noe annet,men hva ?? Dekkdim blir nok 225/60x15" eller lign. men felgene da ? mye å velge i men jeg tror jeg aner hva resultatet blir.

13082013
Jada,da er bilen funnet verdig for norske veger og jeg kan sette på skiltene som kommer snart.Det blir tidsriktige skilter på bilen og jeg vil kjøre rundt med D-
Takk for lån av hjul O-J,de kommer snart tilbake til din garasje.


Her står man da og venter på mannen,litt nervøs men det er vel normalt ? Det var ingen grunn til nervøsitet,kontrolløren sjekket opp hjula og alt ok !


Fine hjul som sitter på bilen i dag !

Jeg slapp å kjøre inn i hallen i dag,det var kun hjul de var "ute" etter og det var jo byttet så ... papirarbeid der inne og jeg satt ute og ventet.


Vakkert eller ?? skiltet er på plass !


Dette kan jo bli spennende å kjøre med men det er orginalt fra USA så ..... tar sjangsen jeg !

Da var man "ferdig" med dette prosjektet og kan gå videre,blir litt lettere nå når skiltene er på plass.Jeg kommer rett fra etterkontroll og godkjenning og setter på skiltet samt kobler inn igjen de røde sidemarkeringslysene. Det vil ikke bli gjort så mye mer med bilen i høst,venter på vinternatta. Jeg skal benytte det som er igjen av sommer og sol til å få kjørt litt,det blir også noen turer ned på Brygga.

25082013
Det skjer ikke så mye nå,bilen går og ingen fler feil er kommet fram så det ser bra ut. Hadde besøk av en annen mustangeier her for litt siden og ble anbefalt en antirustkur,sandblåsing av understellet. Jeg får faktisk litt lyst til å sette bilen inn for å bli sandblåst og behandlet under. Fjerne all gammal understellsmasse og overflaterust,syregrunne ? og antirustbehandle bilens underside ... hvor mye koster det da ?? Det kan jo faktisk bli dyrere å ikke gjøre det så ...

07092013
Jeg kjører lite Mustang,lar den bare stå i garasjen og vente på den store vintersøvnen.

                            
Her er et bilde av skivesett til `69 Mustang                                                                                                                        Grant Challenger Series 13,5"


08092013
F*******,i dag oppdaget jeg at det på nytt lekker olje fra venstre stikkaksel ! Jaja,det kunne ha vært noe mye verre som skjedde så jeg skal ikke gjøre noe stort nummer ut av dette.Nå må jeg få etterfylt litt olje der bak og kjøre litt til. Bilen skal snart få komme inn i vintergarasjen så da får man ta det derfra,haff !

13092013
Jeg tenkte litt og fant ut at det eneste rette å gjøre nå var å la proffer ta den akselen.Bilen får komme inn på lokalt verksted,Skaugs Servicesenter AS,for å få fikset den akselproblematikken.Bilen skal få ny olje på motor,girkasse og differensial samt nødvendig filterbytte.Da kan jeg starte opp for å kjøre litt til før vinterparkeringen.

18092013
Bilen er levert til verksted i dag og da passet det med å få bestilt et stk bakrutesjalusi !
Rear Window Louvers Fastback 1969 - 1970,Price usd 354,95


Innholdet i pakka

Det som er litt negativt med dette settet er at man må borre hull i karrosseriet rett over-/under bakvindu for å få dette festet.Utfordringen er å få dette vanntett.
Må få tak i skikkelige pakninger da eller få noen til å lage det,jaja vi får se hva som ligger i pakka som kommer. Jeg skal også bytte ut det gamle rattet med et nytt, antagelig et fra Grant.Jeg må også få skiftet ut de gamle frontlyktene med nye moderne lykter,gamle menn trenger godt lys !

Det aller første som skal gjøres er å fjerne teppet inne i bilen for å få sjekket gulvet for rust,uansett resultat der så skal det slipes og males.Diverse gummipakninger må også byttes ut når alt på gulvet er ute.Før teppet legges på igjen skal hele gulvet dekkes med en eller annen type av støyisolerende materiale,vannavstøtende. Må se litt på gulvteppet,for mye slitt så bytter jeg ut det med et nytt. Vinterarbe !!

23092013
Tidlig ferdig på jobb i dag så jeg reiste opp til verkstedet for å sjekke opp pasienten,joda det var bra det og jeg fikk en statusoppdatering på verkstedsgulvet.
Oljeskift på motor,girkasse går vel etter plan men ..... det var nesten tomt for olje på girkassa ! Bakaksel er snart ok,ingen skader men det var brukt feil simringer ! og da blir det ikke tett.
Jeg plukket av de gamle simringene og kjøpte nye ved å legge de gamle på disken til Pony Parts !?! og det ble jo selvfølgelig feil !
Det var faktisk stor forskjell på de "gamle" og de nye som settes på nå.Dette blir bra etter hvert og litt skuffende at selger ikke hadde sjekket opp olje på girkassa, nåja jeg har vel også litt ansvar der.


Dette ligner litt på bilen min,jeg skal ha på samme type stripe og lakkere panser matt svart.Bilen over er en 428 CJ,en skikkelig Mustang !

30092013
I dag skal bilen hentes hjem fra Skaugs Servicesenter AS etter å ha fått ny olje på motor,girkasse og bakaksel.Det ble en del arbeid på bakaksel pga feil simringer og litt utradisjonell oljepåfylling,via stikkaksel ! Girkassa har en lekasje så den må ut en tur,dette skal jeg ta til våren. Jobben med sidevindu ble litt mer omfattende enn først antatt,det var gjort en del "hjemmearbeid" der inne.
Bakaksel skal vel etter hvert få en nødvendig overhaling,får se hva som skjer i vinter.Fikk bilen hjem og et par gode råd med på vegen så jeg får se hva som kan gjøres med de.Girkassa må ned og ut,oljelekk som må utbedres og jeg har bestilt time. Differensialen er en annen sak som krever litt jobb,overhale eller kjøpe ny ?? Full overhaling kan fort koste like mye som en ny og da vil jeg gjerne ha en ny "klump". Jeg må spørre litt rundt ang dette,må jo få en diff som fungerer til mitt bruk og som holder


07102013
Kjører bilen nesten daglig og det er snart behov for en skikkelig vask.Bilen fungerer bra,litt støy men det skal bli mindre av det ... etter hvert. Jeg trives bedre med den nå,og dette blir bedre når kjøreerfaring og ikke minst nye bremser kommer på plass. Lys må jeg også gjøre noe med,det er dårlige greier det som sitter der i dag. Det må komme på plass andre hjul-/dekk,det som sitter der nå er ikke spes bra. Lånte et sett med hjul i dim 17" og det passet fint på den turen,bilen var også litt "roligere" å kjøre pga smalere dekk.


16102013
Det skjer ikke noe med bilen nå,den står i garasjen og venter på en annen garasje.
Dersom været holder blir det vel en tur eller tre i helga men da er det nok slutt for denne gangen.Jeg har kjøpt inn litt smådeler som skal monteres på bilen,de ligger klare.
Det må nok også bli et besøk eller to til Biltema og et par andre butikker,verktøy og litt "hjelpemidler" må innhandles.
28102013Det ble en kjøretur i dag,brukbart vær men litt bløt veg.Hjemme igjen så fant jeg fram litt verktøy og fikk endelig satt på skiltet foran så nå er bilen ferdig registrert.


Her står bilen ferdig regga,endelig fått på foran også !Pen bil


Bakaksel og litt hjul,hvor er rusta ??

Da er vel bilen snart klar for neste etappe,venter på plass i vintergarasjen og det løser seg rimelig raskt nå.Blir litt spenning når gulvteppet fyker ut !
Jakta på mulige rustskader starter der inne,måtte det bli en dårlig jakt .............
Det vil bli jobbet litt med gulvet inne i bilen,pusse og slipe for deretter å legge på et par tre lag med "maling" for å prøve unngå rustskader senere.
Jeg vil også spørre rundt på nettet for å få noen mer eller mindre gode råd ang støydemping.


Back           Garasje