Velkommen hit

Jeg forsøker å lage ei hjemmeside og det er et prosjekt som stadig pågår.Født for maange år siden,i 1954,så jeg er faktisk blitt en " gammal " mann.
Født og oppvokst i Ottestad og startet jobbkarrieren på Hamar ved Norrøna Skofabrikk men reiste til Oslo og Posten i
august 1972.
Pakkeavdelingen ved gamle Hovedpostkontoret i Dronningensgate ble starten og det ble en spennende reise,mye morro der oppe.

I 1974 måtte jeg ut i militærtjeneste og Bodø ble plassen.Det var mye spennende som foregikk da,det var jo midt i den kalde krigen og på Bodø Flystasjon var det stor aktivitet
natt og dag. Det var egentlig en fin tid,ble jo "trimmet" litt og formen var ok da vi dimmet.Livet som luftvernartillerist var ikke så hardt men det ble en del tunge løft. Skarpskyting med
40 mm L70 og 12.7 Firling var underholdning ! L70 ble fra 1966 brukt sammen med RSS-40 radarsentralsikte.Vi hadde jo også en del festing i Bodø,helt greit der i de dager.

Januar 1975 var det tilbake til jobb i Posten og nye lokaler og jeg var blant de første som tok i bruk den nye pakkesorteringsmaskinen i den nye postterminalen i Biskop Gunneriusgt 14. Det var litt av en overgang,fra nesten helt manuell til "datastyrt" sortering og det ble 5 forholdsvis spennende år i BG 14. Jeg fikk etter hvert lyst til å dra hjem og 1 august 1980 fikk jeg jobb ved sorteringsavd ved Hamar Postkontor i Grønnegata.
Mye morro på jobb der,nattevakter med kaffe og poker. Det var trange lokaler men det skulle snart bli litt bedre da vi flyttet til nye lokaler i Norrøna-bygget i Falsensgt 12. Det ble bedre men ikke så lenge,postmengden økte og bilene ble større og vi trengte mer plass.

Fra desember 1987 til juni 1988 var jeg i Libanon i kontigent 20.Der var jeg sjåfør i Stabskompaniet og kjørte rundt i UNIFIL-AO og mange turer til Israel.

Planer om terminal kom og gikk før vi endelig fikk beskjeden om at nytt bygg skulle settes opp på Midtstranda.
13111990 ble det første spadestikket tatt av daværende sjef Lyder Larsen, 14101991 åpner terminalen på Midtstranda. Det var stort å flytte opp dit,fra trange lokaler i Norrøna-bygget ..... Trangen om noe nytt meldte seg også hos meg,og muligheten fikk jeg i 1994 da det ble lyst ledig stillinger i transportavd.Søkte og fikk den ene med krav om å ta førerkort kl CE.
Jeg fikk et "broilerkurs" ved Sevendal Trafikkskole og etter hvert fikk jeg de fire bokstavene CE DE,strøk på teori en gang.

Vinter-ol 1994 ble tildelt Lilehammer og jeg ville jo gjerne delta,søkte og fikk det jeg ville ha,sjåførjobb i hele perioden.Det ble litt kursvirksomhet av det og ikke minst sjåføropplæring,
vi fikk litt forskjellig opplæring og vi VIP-sjåfører fikk kjøretrening.Tilbragte mange timer på Vålerbanen med kjøring og lærere var fra Politiet.Der kjørte vi deler av blålyskurset,spennede kjøring der på banen.Det ble kode 160 på lappen.Mye kjøring under ol og litt fort gikk det også noen ganger,med og uten blålys.Jeg ble etter hvert sjåfør for den nederlandske ol-sjefen,greit det.Han ble litt oppgit over Koss

Flommen i 1995 ble en utfordring,vi måtte flytte ut og det skjedde i pinsehelga 3-4 juni 1995,posten leide Storhamar Ishall i den perioden.I flomperioden klarte vi å få ut posten nesten uten forsinkelse ! Vi var tilbake på Midtstranda etter flommen 24071995.
Det gikk ikke lang tid før man startet med planer om nytt og å slå sammen Gjøvik,Lillehammer,Elverum og Hamar. Høsten 1997 ble transport Elverum lagt inn under Hamar Transport,Gjøvik og Lillehammer kom noe senere.
Resultatet ble jo etter hvert den nye store terminalen på Trehørningen og der er jeg i dag.28042000 ble det offisielle spadestikket tatt på Trehørningen. Jobben min der er kjøring av post til og fra postkontorer i Hedmark og Oppland samt noe utlevering-/innhenting av gods.

I perioden 1996 - 2003 fungerte jeg som "formann" på transportavdelingen. Det var avløsning ved ferie/sykdom og andre årsaker og helt greit da vi hadde et ansvar for trafikken og oppdekking av vakter utenom vanlig arbeidstid. Det har skjedd mye i de siste årene og postkontorer er det ikke mange av lenger,post i butikk har tatt over. Leverer til omdelingsavd i Hedmark og Oppland og kjører ut litt gods,vi deler nå terminalen med Bring.

Februar 2016 er det slutt på det aller meste av sortering av brevpost i Hedmark og Oppland,vi får nå dette ferdig sortert fra ØT på Lørenskog.
27022016 er en merkedag for Posten, det er slutt på lørdagsomdeling ! Dette får konsekvenser for svært mange både fast ansatte og vikarer,trist utvikling men sånn er det bare.
Jeg har bestemt meg for å gå av og dato blir 31052017,da er det slutt etter 45 år i bedriften ! Oppsigelse er levert så nå tikker klokken ned til ......
01062017 og jeg har blitt AFP-pensjonist.Dette blir en helt ny hverdag og jeg kan jo ikke bare sette meg ned !

Home