Sommersessong 2018

Da er vel sessongen åpnet,bilen kjørt hjem i dag 10 April.Det gikk veldig greit,bilen startet opp på andreforsøk og alle systemer fungerte fint.Det er fremdeles en god del snø igjen men de fleste veger er
nå bare.Jeg har et par småting som burde vært gjort men har det ikke spes travelt,det har jeg forøvrig aldri hatt.


Første oppstart og alt fungerte slik det skal,litt vann ? på gulvet.


Bilen er ute etter vinterdvalen,litt snø her også men det gikk greit å kjøre ut fra gården.


Endelig hjemme igjen !

Jeg har noe som bør gjøres med bilen men ikke noe stort denne gangen,bilen er klar for kjøring ! Været er jo bremseklossen her,men det skal jo være mulig å bruke dette i regnvær også,men det er ikke så trivelig da.Nå skal bilen få en vask og tømme den for diverse deler og papirer som har vært med på vinterlageret.

22042018

Dagens lille utflukt gikk til Rudshøgda i Ringsaker der en club hadde ett stevne,mye bil og masse folk takket være knall vær.


Her står jeg da,naboene er en Opel Ascona J og en Volvo 142


En helt grei Pickup dette ! FORD F.250 SUPERCAB 4X4

 


Studebaker Regal 14 G


To like ? en fra 1966 og den andre fra 1967

Det får være nok fra "Prøysenfjellet",en trivelig søndag var det.

27042018

Bilen har vært på besøk hos Ottestad Autolakk for en mindre "oppgradering",jeg har hatt dette på ønskelisten siden bilen ble kjøpt ! Avtalt pris så håper det holder.
Det er ikke snakk om lakkering av bilen,kun en liten del av den.


Før lakkering ....

Det skal bli litt spennende å se bilen igjen nå,blir jo ganske så stor forskjell tross liten jobb.Mangler å få på eksoshaler nå ,alt er jo klart der så bare å "smelle" de på.Min nye nabo skal få jobbe litt
med bilen også,han pynter opp biler og er flink så det forsvinner noen kroner over hekken snart.Bilen vil ha godt av en skikkelig vask-/rens og polering.
Jeg har sett litt på bilen før lakkering og tape-arbeide ser ok ut,blir det som forventet ?


Ferdig lakkert,ble ikke så værst dette

Da var det gjort,panser er blitt lakkert i en matt svart kulør og det ser ok ut.Det blir vel litt forandring etter at bilen nå endelig skal få en etterlengtet vask-/polering.Jobben utføres av min nye nabo,
er visst en flink mann sier ryktene så da prøver jeg .....

1 mai

Dette er dagen da mange skal ut å kose seg med bil og motorsykkel men .... Det regner og temp er vel sånn ca 7-8 grader,ikke mye kos med motor da synes nå jeg !
Mange som sitter hjemme i dag og lengter etter sol og varme,slapp av b&g, den kommer litt senere .....

04052018

Bilen har blitt vasket og polering står for tur,gikk over til nabo i kveld for å se på jobben som er gjort.Noe har skjedd ja men blir noe helt annet å denne ut i dagslys.Det jobbes med den gamle og slitne lakken på bilen


Litt vanskelig å se her men noe har skjedd

Den største gevinsten med denne jobben er jo renhold senere,vil bli mye lettere ....... Ulempen er alle hakk og riper som kommer fram nå ! men dette er jo ikke noen utstillingsbil så da går det fint.
Bilen er vel klar i løpet av fredag

04052018

Bilen ble levert tilbake i dag og resultatet ble ved første blikk bra.Jeg må vel kikke litt bedre på hva som er gjort,sikkert noe å klage på


Blank og fin her,rett etter overlevering og panser er matt .... slik skal det være.


Ikke det beste bildet men det duger

Det ser ut til at vår nye nabo har gjort en god jobb,må jo bare sjekke litt nærmere før han får terningkast 7 Bilen har fått en omgang og det synes,ble skikkelig vasket og deretter polert.
Han fikk noen timer med denne da den var i dårlig stand sånn lakk og poleringsmessig.Det ser bra ut L-P

15052018

Det er blitt lite kjøring i det siste,litt arbeid hjemme med beising etc har tatt tid og trøbbel med et ribbein plager meg også men det går.
Det gjør bilen også men jeg får liksom ikke tid til å bruke den akkurat nå,litt synd da.

30052018

Det har ikke vært noe særlig med kjøring enda,det er andre ting som tar mye av tiden men .... det kommer nok noe snart.
27 mai var dagen vi alle ventet på og ikke minst når været var på vår side, klubben fortjente dette været og alle bilene som kom


Klubbens utstilling 27 mai ble en knallsuksess !


Foto tatt av tilskuer på gamle Campingen,på veg hjem

Jeg er vel å betrakte som "sovende" medlem i klubben, betaler men er nesten ikke aktiv der lenger.Det kommer nok andre tider om ikke så lenge eller ? Jeg har nå bestemt meg for å la G-A Haugen
få orden på motor og et par andre småting,blir litt spennende å få regning på jobben men det skal ikke bli så veeldig dyrt. Det blir ny forgasser,olje,plugger og sjekk av gearboxolje.
Jeg vil også bytte noe i forstilling-/styring,litt sikkerhetsarbeid.Avsluttes med en forstillingskontroll. Jeg har fått et grovt overslag på jobben og det koster men ikke så veldig mye mer enn jeg har tenkt.
Han skal få to ekstrajobber på bilen,deler er klare og det burde ikke bli så mye ekstra for det. Neste jobb da blir vel å tenke på karrosseriet ??

18062018


Der står kjerra mi,den røde er kveldens redning med sjåfør Jan Henning


Her er forgasseren,4160 Model Carburetor front


Bilen har vært inne på verkstedsgulvet til Haugen,det gikk veldig raskt.Leverte bilen søndag kveld med mulig henting onsdag,han ringte i kveld (mandag),bilen klar til henting !
Ny forgasser,olje,filter,plugger og oljesjekk på gearbox.Byttet ut ett par deler i forstilling også.Det er også satt på eksoshaler og et kabelsett til frontlykter som gir bedre lys,relestyring. 
Dette gir spenning rett på lamper i stedet for via lysbryter. Jeg har ikke kjørt så mye med den nå pga litt dårlig vær men jeg skal prøve i morgen. Prisen ble heller ikke så ille,er til å leve med det .....
Mulig jeg må opp igjen for å få justert inn forgasser litt til men først kjøring-/testing.

 

Del 2          Back